Veiligheid

Natuurlijk is er niets leukers dan iemand tegenkomen waarmee u een klik heeft, en dat kan ook via onze website zomaar gebeuren. Maar liefde maakt blind, en dat is niet altijd even handig.

Er zijn twee zaken om goed op te letten: uw veiligheid en uw portemonnee. Want als u de pech heeft de verkeerde te treffen dan is die persoon daar vaak op uit.

Heeft u voor het eerst met iemand die u online heeft leren kennen een afspraak? Spreek dan af op een openbare plek waar meer mensen zijn, en laat iemand uit uw eigen omgeving weten waar u heen gaat, en met wie u afspreekt. Hoe betuttelend het ook lijkt: als u iemand nog niet kent gaat uw veiligheid boven alles.

Vraagt iemand die u nog maar net kent u met een mooi verhaal om geld? Een vergeten PIN-code, geld wat nog binnen moet komen, of een onweerstaanbare mogelijkheid om te investeren? De verhalen zijn legio, en vaak zéér creatief. Maar als u iemand nog maar net kent is ons advies om geen geld over te maken of te geven. De kans dat men u bedot is meer dan aanzienlijk.

Meer tips kunt u vinden op de website van de Fraudehelpdesk, via deze link.

Tot slot: als er vreemde dingen gebeuren tijdens of juist na een eerste date en het gaat om zaken die echt niet in de haak zijn doe dan behalve (indien nodig) aangifte bij de politie ook even melding aan ons. Zo kunnen we eventuele post van bepaalde afzenders filteren, of advertenties pauzeren of verwijderen.