Wat is een goede advertentie?

Van uw advertentie zien bezoekers in eerste instantie alleen de eerste 24 woorden plus de titel. Wilt u dat uw advertentie vaak wordt bekeken dan zijn een pakkende titel en een goede eerste zin dus erg belangrijk.

Een goede titel is kort. Eigenlijk is het zo dat hoe korter een titel is hoe beter. Een korte titel is snel te lezen, en omdat mensen die de advertenties lezen in eerste instantie vooral naar de titels boven advertenties kijken is daar ook de eerste winst te behalen.

De eerste 29 woorden van uw advertentie moet u vervolgens gebruiken om te vertellen wie u bent. Man, vrouw, leeftijd, regio: dat zijn de basiszaken die daar in terug moeten komen. Wilt u de aandacht even goed vasthouden dan is het gebruik van afkortingen aan te raden. U moet proberen de lezer nieuwsgierig te maken.

Bijvoorbeeld: Vr., 32, 1.68 58kg, bl. met bl.ogen, 050, gn.kids, fin.onafh. zkm man 29-37, >1.85,…

Zo past er in dat eerste stukje tekst heel veel info, en u heeft even de volle aandacht.

Gebruik het laatste stuk van uw advertentie met gewone woorden. Vertel iets, vraag iets, leg iets uit. Dat geeft net even wat meer een persoonlijk tintje aan de advertentie. Gebruik alle 500 leestekens, want zo laat u ook zien er moeite voor te doen om iemand te ontmoeten.

Bestaat de perfecte advertentie??

Waarschijnlijk niet. Uw advertentie moet laten zien wie u bent, en wat u zoekt, en daar zijn nu eenmaal geen vaste richtlijnen voor.