Wat kost een advertentie plaatsen?
Het kost € 14.95 inclusief de BTW om een advertentie te plaatsen. Het aan u doorzenden van binnengekomen brieven is inbegrepen in de prijs. Er zijn dus geen extra kosten.

Is telefonisch opgeven mogelijk?
Ja dat kan. Hoe het werkt leest u via deze link.

Zit ik ergens aan vast?
Nee. U plaatst een advertentie. Meer niet. Het is geen abonnement, er zijn geen verborgen kosten, en we sturen u ook geen nieuwsbrieven of reclame per email.

Is een advertentie plaatsen discreet?
Uw naam staat nergens online, en er staan ook geen foto’s van u online. Zo is een advertentie plaatsen honderd procent discreet.

Hoe lang staat een advertentie online?
Elke advertentie staat 120 dagen lang online. We hebben voor 120 dagen gekozen om zo elke advertentie de best mogelijke kans te geven om vaak te worden bekeken, en zo de kans op brieven te vergroten.

Kan ik mijn advertentie aanpassen?
Als u beschikt over het ordernummer kunnen wij de tekst van uw advertentie voor u aanpassen. Het formulier daarvoor kunt u vinden via deze link.

Kan ik mijn advertentie verlengen?
Nee. Nadat een advertentie 120 dagen online heeft gestaan wordt deze automatisch verwijderd. Verlengen is niet mogelijk. Natuurlijk kunt u wel uw advertentie opnieuw plaatsen.

Kan ik een foto toevoegen?
We plaatsen uitsluitend tekstadvertenties, het plaatsen van afbeeldingen is dus helaas niet mogelijk.

Kan ik mijn advertentie verwijderen?
Natuurlijk kan dat. We hebben er zelfs een apart formulier voor.  Wilt u uw gegevens laten verwijderen klik dan op deze link.

Zijn alle advertenties echt?
Ja. Op briefondernummer.nl staan alleen echte advertenties, die stuk voor stuk bij ons zijn binnengekomen via het formulier op onze website. De wetgever heeft het plaatsen van ‘fake profielen’ verboden, en wie dat toch doet dient daar op de eigen website duidelijk melding van te maken. Als u reageert op een advertentie op onze website komt uw brief altijd bij degene aan die de advertentie heeft geplaatst.

Waarom maximaal 750 leestekens?
Met briefondernummer.nl willen we de contactadvertenties zoals die vroeger in de krant stonden laten herleven, en het leek ons dan ook leuk om de advertenties kort en bondig te houden. Zo blijft het vergelijkbaar met de advertenties van vroeger.

Waarom minimaal 150 leestekens?
Als u een advertentie laat plaatsen wilt u dat mensen er op reageren. En dan is een te korte advertentie geen goede start. Immers, wie uw advertentie leest wil weten wie u bent en wie of wat u zoekt. Overigens is een advertentie die bestaat uit 150 leestekens al wel heel erg kort.

Wanneer staat mijn advertentie online?
Als u een advertentie opgeeft staat die niet direct online. Elke advertentie kijken we even na, en ook filteren we de advertenties die niet op onze site thuishoren eruit. Dat doen we allemaal handmatig, en dat kost even wat tijd.

Over het algemeen staat uw advertentie binnen één werkdag online, maar bij wat meer drukte kan het twee of zelfs wel drie werkdagen duren.

Hoeveel mensen zien mijn advertentie?
Onder elke advertentie staat een icoontje met daarnaast een getal. Dat getal geeft aan hoeveel mensen uw advertentie hebben bekeken. De teller telt uitsluitend unieke bezoekers. Houdt er rekening mee dat de teller niet geheel in real-time loopt en een kleine afwijking kan hebben.

Hoe maak ik een goede advertentie?
Wat we u het best kunnen aanraden is advertenties van anderen bekijken, en opletten hoeveel maal een advertentie is bekeken. Zo ontdekt u wat wel en wat niet aanslaat. Echt vaste regels voor het opstellen van een goede advertentie zijn er niet.

Hoe kan ik op een advertentie reageren?
Dat kan per post, maar ook nu meteen vanaf uw scherm digitaal. De handleiding voor beide manieren van reageren kunt u hier vinden.

Hoe schrijf ik een goede brief?
Heel eenvoudig: schrijf wat u denkt. Iedereen die een advertentie plaatst weet zelf ook wel dat een brief schrijven soms niet makkelijk is, en een eerste brief hoeft echt niet perfect te zijn. Het gaat er om dát u een brief stuurt. Vertel waarom u reageert, wie u zelf bent, en wat u doet. Dat is vaak als start van een briefwisseling meer dan voldoende. En natuurlijk is het leuk als u een foto toevoegt.

Moet mijn adres in de brief?
Ons platform is er eigenlijk alleen om het eerste contact te leggen. Dus als u op een advertentie reageert moet degene die de brief krijgt wel weten hoe die u weer kan bereiken. Natuurlijk mag u uw adres in de brief vermelden, dat is helemaal aan u. Maar het kan ook een keuze zijn om in plaats van uw adres een emailadres of een telefoonnummer door te geven.

Moet ik elke brief beantwoorden?
Als iemand de moeite neemt u een brief te sturen dan is het wel zo leuk als u even de moeite neemt om iets terug te schrijven. Als er in een brief een emailadres staat kunt natuurlijk ook een mailtje sturen en als u een telefoonnummer heeft kunt u ook even bellen. Maar laat in ieder geval altijd even iets horen. Dat is wel zo netjes.

Waarom mogen er geen telefoonnummers in advertenties?
Als u uw telefoonnummer of emailadres in uw advertentie opneemt kan iedereen dat zien. Of dat wenselijk is valt te betwijfelen. Immers, iedereen kan u dan dag en nacht bellen, en ook uw mailbox vult zich al heel erg snel met spam en de epistels van de meest kleurrijke personen. Om ellende te voorkomen plaatsen we dus geen telefoonnummers of emailadressen in advertenties.

Ik krijg hele rare brieven…
Post die voor u binnenkomt sturen we door zonder deze te bekijken. Wij hebben dus geen zicht op wat u ontvangt. Nu zijn rare brieven geen uitzondering, en eigenlijk geven ze kleur aan de reacties. Maar als brieven dreigend overkomen dan kan het wijs zijn om aangifte te doen. Er zit een enorm verschil tussen de charme van het vreemde en het beangstigende van een dreigende brief, dus als een brief naar uw smaak grenzen overschrijdt is aangifte een goede keuze. Informeer ook ons in voorkomend geval.

Andere vraag? Maak dan gebruik van ons contactformulier.