Telefonistes gezocht (m/v)

Vijftien euro per gesprek? Inderdaad. En ja, daar kan je als je het een beetje handig aanpakt een behoorlijk inkomen mee verdienen. Lekker vanuit huis. We betalen je elke donderdag, zodat op vrijdag het geld op je rekening staat. Dus als je in een week dertig gesprekken hebt gehad vang je voor die week 450 euro.

Makkelijk werk? Jawel. En nog erg leuk om te doen ook. Geen erotiek, en ook geen verkoop. Eigenlijk moet je vooral goed kunnen luisteren en een vlotte, gezellige babbel hebben.

Met briefondernummer.nl zijn we van start met een unieke website waarop mensen hun contactadvertenties kunnen plaatsen. Net zoals vroeger in de krant. Binnen een markt van rond de drie miljoen singles in Nederland is rond de 60% niet bereid om met een foto op een datingsite te staan. Het is niet voldoende discreet, of men wil wel maar is er te introvert voor. Dat betekent dat we alleen al in die richting bijna twee miljoen potentiële klanten hebben.

Met briefondernummer.nl bieden we een volledig discrete service. Op zoek gaan naar een partner via een contactadvertentie is behalve discreet ook nog eens spannend. Immers: je weet maar nooit wat de postbode brengt.

Voor wie een advertentie online wil plaatsen is de grote vraag hoe je dat het beste aanpakt. Je moet toch een beetje de aandacht trekken, vertellen wie je bent en wie je zoekt. En dat is binnen 500 leestekens niet eens zo heel erg eenvoudig.

Een deel van onze klanten zal dan ook liever telefonisch een advertentie opgeven. En dat is waar jij in beeld komt. Even een kwartiertje of een half uurtje vol aan de bak om een goede advertentie samen te stellen.

Je werkt volgens een vast protocol. De samenvatting daarvan vindt je via deze link. Dit protocol zorgt er voor dat je zeker weet dat je gesprek betaald zal worden, en je niet voor niets een gesprek met iemand hebt die aan het einde zegt toch maar van plaatsing af te zien.

Maar een protocol is ook maar een richtlijn. Het zegt wat er moet gebeuren, maar daarnaast is vooral de sfeer van elk gesprek enorm belangrijk. Degene die je aan de telefoon krijgt belt immers over iets bijzonder persoonlijks, dus jij moet zorgen dat je vanaf de eerste zin meteen een goede klik met de beller hebt. Gezelligheid is daarbij over het algemeen de beste ijsbreker.

Elk gesprek kan je zo lang maken als je zelf wilt. Je verdiensten worden er niet meer of minder door. Het ene gesprek zal binnen tien minuten klaar zijn, een ander gesprek kost je misschien een uur. Waar het om gaat is dat jij er voor zorgt dat je te weten komt wat voor soort persoon je aan de lijn hebt, en wat voor soort persoon hij of zij zoekt.

Heb je de informatie die je nodig hebt? Dan begint het lastige deel van je werk. Want nu moet je voor de persoon die je zojuist gesproken hebt een advertentietekst opstellen. En daarbij moet je de maximaal beschikbare 500 leestekens zo goed mogelijk gebruiken. Een te korte tekst is nooit goed, de klant betaalt immers voor de volle 500 leestekens.

De eerste 50 advertenties kan dat best even puzzelen zijn. Maar na een vrij korte tijd zal je merken dat het schrijven van advertentieteksten een soort routine wordt. Niet omdat je teksten standaard maakt, maar omdat je gevoel krijgt voor de combinatie tussen de tekst en de persoon die je hebt gesproken.

Samenvattend zal je dus goed moeten kunnen luisteren, een vlotte en gezellige babbel moeten hebben en een goed gevoel voor taal. We nemen telefonisch overigens geen advertenties aan in andere talen dat het Nederlands.

Lijkt dit werk iets voor jou?

Natuurlijk kan je niet zeven dagen per week werken, dus we zijn op zoek naar voorlopig vier telefonistes/-en. Het enige wat je zelf nodig hebt zijn een telefoon (vast of mobiel) en een laptop, pc of tablet en een rustige omgeving om je gesprekken af te handelen. Dus geen schreeuwende kinderen op de achtergrond, blaffende honden of al te vrolijke parkieten.

Andere voorwaarden zijn dat je het ABN beheerst in woord en schrift (het mooie aan digitale advertenties is dat fouten altijd te corrigeren zijn) en als je al een accent hebt dat het geen al te zwaar accent is. Plat Zeeuws bijvoorbeeld is voor een Hollander echt niet te verstaan.

Nog steeds in de race om door te gaan?

Wel, dan maken we het nu nog een stapje leuker.

Met 15 euro per gesprek en dertig gesprekken per week is dit een mooie bijverdienste. Met zestig gesprekken is het al een zeer aardig inkomen. Je kunt werken vanuit huis, en door onderling met andere medewerkers de tijden af te stemmen kun je je werktijden ook nog eens aanpassen aan wat je voor de rest aan werk, verplichtingen en vrije tijd hebt.

We geloven graag dat je je wel weet te handhaven tegenover elke beller. Maar we willen ook wel eens zien wat je kan. Zet jij door? Zie je de lol van dit werk in, en weet je je te redden als het gaat om het opstellen van een contactadvertentie voor iemand die je alleen via de telefoon kent?

Nu denken dat dit werk bij je past is niet hetzelfde als het werk daadwerkelijk doen. Nu kost adverteren tot en met 1 april aanstaande helemaal niets. Iedereen kan gratis een contactadvertentie online plaatsen. Jij dus ook. Niet single? We zeiden het al: we maken het nu een stapje leuker…

Als je zelf single bent kun je natuurlijk voor jezelf een advertentie online zetten. Dat staat iedereen vrij. Maar kun je ook een advertentie voor een ander opstellen? Dat is namelijk wel zo ongeveer de kern van dit werk.

In plaats van sollicitatiebrieven die toch niet laten zien wat je kunt leek het ons ludiek om mensen te beoordelen op de advertenties die ze online weten te plaatsen. Minimaal drie, maximaal zoveel als je maar wilt. Maar ze moeten wel echt zijn.

Ook jij kent vast wel mensen die nu alleen zijn en op zoek zijn naar (of op zoek zouden moeten gaan naar…) een partner. Vraag hen permissie om voor hen een advertentie online te zetten. Dus met hun eigen gegevens, zoals naam, adres, email et cetera. Immers: zo komen de brieven die er op binnenkomen ook daadwerkelijk bij hen terecht.

Heb je minimaal drie advertenties online staan, dan zoek je van elke advertentie die live staat het nummer op dat staat achter “brief onder nummer”. Dat nummer begint altijd met ‘00’. Stuur ons een email met je naam en telefoonnummer, plus de nummers van de advertenties die jij hebt opgesteld en nu live staan.

Onze tip: als je advertenties online hebt staan mail ze dan niet te vroeg naar ons. Kijk er af en toe eens naar, en pas ze aan waar dat nodig is.

Nog een tip: om advertenties te kunnen plaatsen moet je je even registreren. Dat doe je binnen een minuut. Maak vervolgens alle advertenties aan vanuit dit door jouw aangemaakte account. Per advertentie plaats je wel de juiste gegevens van de persoon waar het om gaat, dus zo komt de post bij hen terecht. Maar jij houdt de toegang tot de advertenties, zodat jij ze kan bijwerken zo vaak je wilt.

Wie we uitnodigen voor de eerste ronde van persoonlijke gesprekken laten we afhangen van drie factoren.

-1-: wat wij er zelf van vinden. We zien liever drie goede advertenties dan vijf matige, maar we zien liever vijf goede dan drie goede.

-2-: hoe vaak worden je advertenties door de bezoekers van onze website bekeken?

-3-: hoeveel post komt er gedurende de maand dat elke advertentie online staat voor die advertentie binnen?

Nog een tip: als je advertenties live staan en je zoekt ze toch al op om de nummers te noteren, deel ze dan ook meteen even via Facebook, Twitter en dergelijke. Zo zorg je er voor dat je advertenties vaak worden bekeken (het tweede punt) en vergroot je de kans op meer post, het derde punt.

Heb je vragen? Maak dan gebruik van ons contactformulier en stuur ons je bericht. Wil je dat we je even terugbellen zet dat dan in je bericht.

Vanaf 15 maart gaan we beginnen met het beoordelen van de advertenties en de behaalde resultaten.

Veel succes.